Vedtægter

Nedenstående vedtægter er vedtaget på generalforsamlingen 2005 og er ikke senere revideret.
Du kan downloade vedtægterne i PDF format nederst på denne side.

VEDTÆGTER
for
GRUNDEJERFORENINGEN SMEDIEVEJ 173-229

§ 1
Grundejerforeningens navn er “SMEDIEVEJ 173-229”, og dens hjemsted er Hillerød kommune

§ 2
Grundejerforeningen er stiftet i henhold til § 11 i lokalplan 132.

§ 3
Grundejerforeningen er pligtig til at forestå drift og vedligeholdelse af de i lokalplanens §§ 9.1.1., 9.1.2., 9.3. og 9.4. nævnte fællesarealer og fællesanlæg (ubebyggede arealer).

§ 4
Grundejerforeningens formål er at eje og forestå drift og vedligeholdelse af de i § 3 nævnte fællesarealer og fællesanlæg, samt varetage medlemmernes fælles grundejerinteresser.

§ 5
Grundejerforeningens medlemmer er samtlige de til enhver tid værende ejere af de ovennævnte ejendomme. Hver ejendom betragtes som ét medlem, uanset hvor mange, der ejer den pågældende ejendom.
Enhver ejer er forpligtet til at være medlem af grundejerforeningen.
Ved ejerskifte indtræder den nye ejer i den tidligere ejers rettigheder og pligter.
Medlemskabet indtræder ved skødets anmeldelse til tinglysning.

§ 6
For grundejerforeningens forpligtelser hæfter alene denne.
Grundejerforeningens kreditorer kan ikke rette krav direkte mod de enkelte medlemmer for grundejerforeningens forpligtelser.
Grundejerforeningens udgifter fordeles ligeligt mellem de enkelte medlemmer.
Generalforsamlingen kan oprette en grundfond til imødegåelse af uforudsete udgifter samt særlige anskaffelser.

§ 7
Generalforsamlingen godkender hvert år et budget.
Udgiftsbeløbet fordeles på medlemmerne som angivet ovenfor, og generalforsamlingen kan forlange, at medlemmerne betaler bidraget halvårsvis forud.
Indbetales skyldige beløb ikke rettidigt, er kassereren forpligtet til at overgive fordringen til inkasso, såfremt det ikke viser sig muligt at inddrive restancen ved rykkerskrivelser.
Ved ejerskifte er den nye ejer forpligtet til at indbetale tidligere ejeres eventuelle restancer til grundejerforeningen.

§ 8
Grundejerforeningen skal, bortset fra eventuel grundfond og driftskapital samt materiel, ikke oparbejde nogen formue.
Grundfonden skal anbringes efter generalforsamlingens beslutning herom.
Driftskapitalen anbringes på anfordringsbetingelser i bank, sparekasse eller på postgirokonto. Dog skal det være kassereren tilladt gennem længere tid at have en kassebeholdning på maks. kr. 1.000,00.
Ejernes andele i grundejerforeningens formue kan ikke gøres til genstand for særskilt overdragelse eller retsforfølgning. Udbetaling af andele kan alene finde sted ved grundejerforeningens opløsning, jf. § 22.

§ 9
Generalforsamlingen er grundejerforeningens øverste myndighed.
Beslutning på generalforsamlingen træffes ved simpel stemmeflerhed, undtagen hvor noget andet måtte være fastsat i denne vedtægt.
Hvert medlem har én stemme.
Til beslutning om ændringer i denne vedtægt kræves, at der er 2/3 af alle stemmer herfor.
Er 2/3 af alle stemmer ikke repræsenteret på generalforsamlingen, men forslaget vedtages med 2/3 (oprundet) af de tilstedeværende stemmer, afholdes en ny generalforsamling inden 1 måned, og på denne kan forslaget vedtages med 2/3 (oprundet) af de afgivne stemmer, uden hensyn til hvor mange, der har givet møde.
Generalforsamlingen er i øvrige spørgsmål beslutningsdygtig, når den tæller halvdelen af alle stemmer.
Er generalforsamlingen ikke beslutningsdygtig, men forslaget er vedtaget med simpel stemmeflerhed af de tilstedeværende stemmer, afholdes en ny generalforsamling inden 1 måned, og på denne kan forslaget vedtages med simpel stemmeflerhed af de afgivne stemmer, uden hensyn til hvor mange, der har givet møde.
Stemmeafgivning kan ske ved fuldmægtig med skriftlig fuldmagt.

§ 10
Hvert år inden 1. maj afholdes ordinær generalforsamling med følgende dagsorden:
1. Valg af dirigent.
2. Aflæggelse af årsberetning fra bestyrelsen og stående udvalg.
3. Forelæggelse af regnskabet med revisorpåtegning til godkendelse.
4. Forelæggelse af budget for indeværende regnskabsår til godkendelse.
5. Valg af bestyrelse samt stående udvalg.
6. Valg af revisor.
7. Forslag fra medlemmer.
8. Eventuelt.
Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når det til behandling af et angivet emne begæres af mindst seks stemmer, eller når en tidligere generalforsamling har besluttet det.

§ 11
Generalforsamlingen indkaldes skriftlig af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel. Den ordinære generalforsamling indvarsles tidligst den 15. marts.
Indkaldelser til generalforsamlingen skal angive tid og mødested samt dagsorden.
Forslag, der agtes stillet på generalforsamlingen, skal fremgå af indkaldelsen, og med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling skal følge det reviderede regnskab.

§ 12
Ethvert medlem har ret til at få et angivet emne behandlet på generalforsamlingen.
Begæring om at få et emne behandlet på den ordinære generalforsamling må være indgivet til bestyrelsen inden den 1. marts.

§ 13
Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent.
I en autoriseret protokol optages en kort beretning af forhandlingerne. Beretningen underskrives af dirigenten og formanden. Ved ordinære generalforsamlinger af den afgående formand.

§ 14
Generalforsamlingen har ledelsen af grundejerforeningens anliggender.
Det påhviler generalforsamlingen at sørge for god og forsvarlig varetagelse af grundejerforeningens fælles anliggender.

§ 15
Generalforsamlingen vælger en bestyrelse på tre medlemmer, der afgår hvert år, men genvalg kan finde sted.
Herudover vælger generalforsamlingen en suppleant.
Bestyrelsen konstituerer sig med en formand, en sekretær og en kasserer.

§ 16
Til løsning af sine opgaver kan generalforsamlingen nedsætte udvalg. Disses beføjelser og regler for deres arbejde nedfældes af generalforsamlingen.

§ 17
Foreningen tegnes overfor tredjemand af to bestyrelsesmedlemmer i fællesskab, og de er således udadtil berettiget til i fællesskab at underskrive ethvert dokument, herunder tinglysningsdokumenter, med bindende virkning for foreningen.
Formanden er endvidere berettiget til at kvitterer for modtagelsen af meddelelser, pålæg og lignende til grundejerforeningen fra tredjemand.
Grundejerforeningens almindelige forvaltning forestås i øvrigt af generalforsamlingen, som er berettiget til at antage lønnet medhjælp til opfyldelse af vedtagne hverv.

§ 18
Enhver beboer indenfor grundejerforeningens område kan deltage i generalforsamlingen med taleret og kan efter samme regler som anført i § 12 få et angivet emne behandlet på generalforsamlingen.

§ 19
Kassereren udfærdiger årsregnskabet.
Grundejerforeningens regnskabsår er kalenderåret.
Første regnskabsår løber til 31. december 1999 for det forløbne tidsrum.

§ 20
Grundejerforeningen vælger en revisor til at reviderer regnskabet.
Det reviderede regnskab forsynes med revisorens påtegning og sendes, sammen med indkaldelsen til den ordinære generalforsamling, til medlemmerne samt omdeles til de huse, som måtte være beboet af lejere.

§ 21
Der må ikke holdes unødigt støjende husdyr.

§ 22
Da grundejerforeningen er oprettet i henhold til den på ejendommen tinglyste lokalplan 132, kan den ingensinde opløses uden forudgående aflysning af nævnte lokalplans bestemmelser om grundejerforeningen.
I øvrigt kan opløsning kun finde sted efter enstemmig beslutning på en generalforsamling, hvor samtlige medlemmer er til stede eller repræsenteret.
Ved opløsning fordeles grundejerforeningens formue ligeligt blandt alle medlemmer.

§ 23
Nærværende vedtægter skal godkendes af Hillerød kommune.

§ 24
Nærværende vedtægter vil være at tinglyse på de under grundejerforeningen hørende ejendomme matr.nr. 274 a, 274 f, 274 g, 274 h, 274 i, 274 k, 274 l, 274 m, 274 n, 274 o, 274 p, 274 q, 274 r, 274 s, 274 t, 274 u, 274 v, 274 x, 274 y, 274 z, 274 æ, 274 ø, 274 aa, 274 ab, 274 ac, 274 ad, 274 ae, 274 af, 274 ag, 274 ah, alle Hillerød Overdrev, beliggende Smedievej 173-229, 3400 Hillerød.
……oooOooo……